Μπακογιάννη σε Σκουρλέτη για πρόωρες εκλογές: «Τα αιτήματα ενίοτε γίνονται αποδεκτά»

Μπακογιάννη σε Σκουρλέτη για πρόωρες εκλογές: «Τα αιτήματα ενίοτε γίνονται αποδεκτά»

Συβιλλική απάντηση έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στον Πάνο Σκουρλέτη μετά την επαναδιατύπωση του αιτήματος προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. «Καμιά φορά τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά» αντέτεινε η πρώην υπουργός, με τα λόγια της να αφήνουν για πρώτη φορά ανοιχτό από την πλευρά της πλειοψηφίας το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη.

Αμέσως μετά την τοποθέτηση της Ντ. Μπακογιάννη από το βήμα της Ολομέλειας, ο Π. Σκουρλέτης πήρε τον λόγο για να απαντήσει σε μία προσωπική αναφορά της «γαλάζιας» βουλευτή που είχε στο επίκεντρο την οικονομία. «Η συγγνώμη που διατυπώθηκε (για το χάος που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα») ήταν -κατά τη γνώμη- υποκριτική» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Η μοναδική συγγνώμη που μπορεί να γίνει αποδεκτή είναι οι εκλογές».

Τότε, η κ. Μπακογιάννη επανήλθε, λέγοντας από τα βουλευτικά έδρανα: «Κύριε Σκουρλέτη, μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη. Γιατί καμιά φορά τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά. Οπότε, μην έχετε απόλυτη βεβαιότητα…». Έτσι, λοιπόν, η αδερφή του Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται το πρώτο στέλεχος της συμπολίτευσης, το οποίο επιλέγει να μην αναπαραγάγει τα λεγόμενα του πρωθυπουργού περί εκλογών στο τέλος της τετραετίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, απορία προκάλεσε η αποστροφή της Ντ. Μπακογιάννη περί διεξαγωγής των επόμενων εκλογών σε «15 μήνες από σήμερα», καθώς η αναφορά αυτή τοποθετεί τις εκλογές στα τέλη Απριλίου. Το documentonews.gr επικοινώνησε με συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη, οι οποίοι ξεκαθάρισαν πως επρόκειτο για λάθος υπολογισμό εν τη ρύμη του λόγου.

Αξίζει να προστεθεί ότι δεν πέρασε απαρατήρητη η παρουσία και το χειροκρότημα του Κωνσταντίνου Κυρανάκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της Ντ. Μπακογιάννη, αφού δεν αποτελεί μυστικό ότι οι σχέσεις του υπήρξαν τεταμένες στο πρόσφατο παρελθόν.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter