New Entries: Γνωρίζουμε την ηθοποιό Μαρίζα Θεοφυλακτοπούλου

New Entries: Γνωρίζουμε την ηθοποιό Μαρίζα Θεοφυλακτοπούλου

Στη στήλη New Entries αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πώς ξεκίνησαν, τι αγαπούν και τι αγαπούν να μισούν.

Είμαι η… Μαρίζα Θεοφυλακτοπούλου.

Η μέρα που σκέφτηκα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός… Ήταν γύρω στα δεκάξι μου όταν άρχισα να παρακολουθώ, έτσι δοκιμαστικά, μαθήματα υποκριτικής στο «Θέατρο των Αλλαγών».

Η πρώτη μου (ερασιτεχνική) παράσταση … Οι «Ασήμαντες λύπες» του Ζωρζ Κουρτελίν στο Δημοτικό Θέατρο Βέροιας.

Η πρώτη μου (επαγγελματική) παράσταση … Το «Περιμένοντας τον Γκοντό». Ξεκίνησε από το μάθημα της Νέλλης Καρρά στο τρίτο έτος και καταλήξαμε να το παίξουμε σε τρία θέατρα!

Ο/η δάσκαλος/α (υποκριτικής) που ευγνωμονώ… Η Νέλλη Καρρά.

Αγαπημένοι ηθοποιοί…Ο Daniel Day Lewis ο άνθρωπος δεν παίζει τον ρόλο, είναι ο ρόλος. Μου αρέσουν επίσης πολύ οι Σουηδοί ηθοποιοί του Μπέργκμαν. Η Λιβ Ούλμαν, ο Ερλαντ Γιόζεφσον, ο Μαξ φον Σίντοφ.

Ανεπανάληπτη ατάκα… «Στον δρόμο της καταστροφής όπου και να σταματήσεις είναι καλό». Την υπενθυμίζω στον εαυτό μου συνήθως όταν κάνω scroll στο facebook.

Αλησμόνητη θεατρική παράσταση/ταινία… «Φάνυ και Αλέξανδρος», «Νύχτες της Καμπίρια», «Ρασομόν», ο «Νονός «και άλλες πολλές ταινίες. Οι παραστάσεις «butoh» του Μasaki Iwanna -δεν εχω δεί κάτι πιο συγκινητικό- το «Λα Πουπέ» και ο «Αφανισμός»  της Άννας Κοκκίνου.

Σινεμά ή θέατρο; … Σινεμά πάω σχεδόν κάθε εβδομάδα.Πηγαίνω από παιδί και αν όλα πάνε καλά θα  πηγαίνω μέχρι γριά.  Είναι κάτι που απολαμβάνω πολύ. Θέατρο δεν πάω τόσο συχνά, δεν μου εχει γίνει ακόμα συνήθεια. Δεν ξέρω γιατί. Ίσως γιατί συνήθως χρειάζεται να το προγραμματίσεις κάποιες μέρες πριν.

Όταν υποδύομαι ένα ρόλο…Προσπαθώ να συνεχίσω να αναπνέω.

Εάν δεν ήμουν ηθοποιός…θα ήθελα να είμαι κολυμβήτρια ανοιχτής θαλάσσης.

Στον ελεύθερο χρόνο μου… Περνάω χρόνο με την σκυλάκι μου την Κανού, κάνω γιόγκα, διαβάζω βιβλία, πάω σινεμά, βλέπω τους φίλους μου…

Ονειρεύομαι να…Ταξιδέψω. Το ονειρεύομαι τόσο πολύ που ακόμα και οταν ταξιδεύω ονειρεύομαι να ταξιδέψω.

Αγαπώ…Την καλοσύνη στους ανθρώπους.

Σιχαίνομαι…Τους Μαξ φον Σίντοφ, Λιβ Ούλμαν, φασίστες.

Η πολιτική… Καπιταλισμός και τεχνοεπιστήμη μας αποξενώνουν ολοένα και περισσότερο από τον εαύτο μας και από την φύση. Πρέπει να αντισταθούμε.

Η θρησκεία… Φέτος παρακολουθώ το μάθημα της θρησκειολογίας του Φώτη Τερζάκη. Μου φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες οι αρχαίες πολυθείστικες θρησκείες κυρίως  επειδή είναι δυνάμεις, στοιχεία της φύσης. Η ιδέα ενός υπέρτατου θεού και ενός κτιστού κόσμου μου είναι κάτι εντελώς ξένο.

Θα με δείτε… Στην παραστασή ‘’Η φαλακρή τραγουδίστρια’’ σε σκηνοθεσία Αλκίνοου Δωρή στο Ηouse of Smiths (Ζωοδόχου πηγής 70-74, Εξάρχεια). Διανομή: Μαριλένα Γερμανού (κα. Μάρτιν), Αλκίνοος Δωρής (Μαίρη), Μαρίζα Θεοφυλακτοπούλου (κα. Σμιθ), Σταύρος Καστρινάκης (κ. Σμιθ), Μπέτυ Σαράντη (πύραρχος), Νεκτάριος Σμυρνάκης (κ. Μάρτι).

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter