Νίκος Γεωργιάδης: Ο φίλος μου ο Κυριάκος

Νίκος Γεωργιάδης: Ο φίλος μου ο Κυριάκος

Αν και από χθες σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία κατ’ εντολήν φυσικά του αρχηγού της προσπαθεί να απαρνηθεί τις στενές σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον καταδικασθείς για ασέλγεια ανηλίκων, Νίκο Γεωργιάδη η αλήθεια τους διαψεύδει. Ο ίδιος ο Νίκος Γεωργιάδης αποκάλυψε την αλήθεια και έκθεσε ανεπανόρθωτα τον «σχολικό του φίλο».

Το documentonews.gr ήταν το μόνο δημοσιογραφικό μέσο που κάλυψε τη δίκη του Νίκου Γεωργιάδη. Και το πρώτο φυσικά που μετέδωσε την καταδίκη του για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων.

Κατά την απολογία του ο Νίκος Γεωργιάδης με έπαρση έδειχνε με το δάχτυλό του το πρώτο πρωτοσέλιδο του Hot Doc με τις αποκαλύψεις για τα όσα έπραξε στη Μολδαβία. Κουνούσε το δάχτυλο και περιέγραφε πόσο δύσκολα πέρασε όταν κυκλοφόρησε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του περιοδικού. Πως βγήκε στα μανταλάκια και ότι το Hot Doc έπραξε κάτι «δολοφονικό» για εκείνον. «Περιμένω τρία χρόνια τώρα. Ο κατήγορος μου, υπονόησε ότι πήγα στη Μολδαβία για σεξουαλικό τουρισμό».

Επιτέθηκε όμως με τα λεγόμενά του ακόμη και στην ίδια την πρόεδρο, λέγοντάς της τί θα έκανε η ίδια αν έβλεπε το δικό της πρόσωπο να γίνεται πρωτοσέλιδο σε περιοδικό με αυτόν τον τίτλο. Η Πρόεδρος της έδρας αντέδρασε έντονα λέγοντάς του αφενός ότι ποτέ το πρόσωπό της δεν θα υπήρχε εκεί και αφετέρου τον συνέστησε να μην της ξανααπευθύνει ερώτηση.

Ο Νίκος Γεωργιάδης στη συνέχεια της διαδικασίας, συνέχισε να μιλά για πολιτική δίωξη και για έμμεσο χτύπημα στον Μητσοτάκη μέσω εκείνου.

«Ήμουν βασικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ήμουν επικεφαλής στην καμπάνια για τον εσωκομματικό προεκλογικό αγώνα του Κυριάκου για την προεδρία της ΝΔ. Τον ξέρω πάνω από σαράντα χρόνια. Ήμασταν βουλευτές μαζί. Είμαστε από παιδιά μαζί, στα σχολικά μας χρόνια». Αν δεν αποκαλύπτουν τα παραπάνω μια άκρως στενή σχέση, τότε τί άλλο να το δείχνει άραγε;

Όταν εκλέχτηκε λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προεδρία της ΝΔ, ο Νίκος Γεωργιάδης ήταν μαζί του στην παραλαβή του κόμματος. Αυτά δεν τα λέει το documentonews.gr. Αυτά τα είπε ο ίδιος κατά την απολογία του.

Μετά λοιπόν την αποκάλυψη του Hot Doc τον Ιανουάριο του 2016, ο Νίκος Γεωργιάδης κατέθεσε πως ο Μητσοτάκης επικοινώνησε μαζί του και του έδωσε εντολή να φύγει από το προσκήνιο για δυο τρεις μήνες,μέχρι να κάτσει το θέμα. Του είπε μάλιστα πως δεν επρόκειτο να διωχθεί.

Πρόεδρ.: Γίνεται λοιπόν το δημοσίευμα, μας είπατε ότι ήταν φοβερό χτύπημα.

Γεωργ.: Ήταν χτύπημα σε όλους. Με την πιο απεχθή κατηγορία. Η έκνομη πράξη (σ.σ έδειχνε το πρωτοσέλιδο του Hot Doc που το κρατούσε ο συνήγορός του), προϋποθέτει και ιδιότητα. Γράφει δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μόνο αυτό ήταν αλήθεια απ΄αυτά που έγραψαν οι δημοσιογράφοι.

Πρόεδρ: Αυτό σας ρωτάω. Τί κανατε;

Γεωργ.: Μιλάω με τον Μητσοτάκη και μου λέει: «δεν φεύγεις από το προσκήνιο; Δεν υπάρχει περίπτωση να προσαχθείς, να δικαστείς. Κάτσε δυο, τρεις μήνες. Είσαι πίσω κανονικά. Ο εισαγγελέας αρχειοθέτησε την υπόθεση. Ανασύρθηκε ύστερα από το αρχείο. Ο Μητσοτάκης μου είπε ότι θα σκάσει σε δυο τρεις μήνες το θέμα. Μαθαίνουμε από δημοσιεύματα, πριν αποφασιστεί, ότι βγαίνω σε δίκη. Ο λόγος της απομάκρυνσής μου ήταν προφανής. Τα δημοσιεύματα (σ.σ αν έμενε στο προσκήνιο) θα ήταν πάμπλολα. Αν έφευγα (σ.σ από το προσκήνιο), θα ήταν αρκετά αλλά μειωμένης έντασης και συχνότητας. Έφυγα από το προσκήνιο, έκανα άλλες δουλειές».

Είναι ξεκάθαρο. Ο ίδιος παραδέχτηκε ενώπιον δικαστηρίου ότι παρέμεινε ως το αφανές δεξί χέρι του Κυριάκου, κατόπιν προσωπικής εντολής του τελευταίου. Αυτό άλλωστε λεγόταν στα κρυφά και από στελέχη και βουλευτές της ΝΔ.

Η “σκευωρία” του Αυγενάκη

Ο Αυγενάκης βγήκε και είπε στη δημόσια τηλεόραση ότι ναι μεν σέβεται την απόφαση του δικαστηρίου αλλά προσωπικά, πιστεύει στην αθωότητα του Νίκου Γεωργιάδη. Είχε μάλιστα το θράσος να μιλήσει ακόμη και για σκευωρία! Δεν είναι κανένα τυχαίο πρόσωπο ο Αυγενάκης στη ΝΔ. Επομένως, πίσω από την άποψή του κρύβεται ολόκληρη η Νέα Δημοκρατία.

Πάμε όμως πάλι στο άλλο θέμα. Η ΝΔ παλεύει με νύχια και με δόντια να υποβαθμίσει τις πολύ προσωπικές σχέσεις που είχε και έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νίκο Γεωργιάδη. Το πόσο στενός σύμβουλός του ήταν αλλά και φίλος του για τόσες δεκαετίες.

«Ο κ. Γεωργιάδης, υπήρξε ένας από τους εθελοντές που υποστήριξαν τον κ. Μητσοτάκη επί τρεις μήνες, όταν διεκδικούσε την προεδρία του κόμματος. Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, αμέσως μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μερικές μέρες μετά την ανάληψη της αρχηγίας από τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Γεωργιάδης επέλεξε να αποχωρήσει από οποιαδήποτε συμμετοχή στη λειτουργία του κόμματος. Δεν είχε ούτε έχει οργανική θέση στο κόμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αυγενάκης.

Ας θυμίσουμε όμως εδώ ότι και το όνομα του Αυγενάκη έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο. Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ έχει καταγραφεί απότον κοριό της ΕΥΠ να συνομιλεί με άτομα που έχουν καταδικαστεί για εκβιασμό, ερευνώνται για παράνομη εμπορία χρυσού και διακίνηση μαύρου χρήματος και συνθέτουν ένα δίκτυο με πλοκάμια στην πολιτική, την αστυνομία και την Εκκλησία. Και αυτή η αποκάλυψη ήταν του Documento.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter