Ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει στον τοίχο τη ΝΔ για τη διγλωσσία της για την ισότητα στον γάμο – «Καρφιά» για τον Βορίδη

Ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει στον τοίχο τη ΝΔ για τη διγλωσσία της για την ισότητα στον γάμο – «Καρφιά» για τον Βορίδη

«Βαθιά αντιδραστική και συντηρητική» χαρακτήρισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες, κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο ανεξαρτήτως φύλου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια, έριξε τα καρφιά του προς το κυβερνών κόμμα και ειδικότερα προς Μητσοτάκη και Βορίδη, αφού την ώρα που η ΝΔ υπεραμύνεται της συνταγματικότητας του νομοσχεδίου, ο υπουργός Επικρατείας έχει εκφράσει δημόσια αντίθετη άποψη, χωρίς να αντιδράσει ο πρωθυπουργός!

«Απορώ πως οι δύο ψυχές της ΝΔ θα αποφασίσουν για την αντισυνταγματικότητα. Ο λαός θα τους κρίνει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ στις 26 Ιανουαρίου έθεσε μόνος του θέμα συνταγματικότητας. «Για να μπορέσει να περάσει ο νόμος χρειάζεται ένας διαφορετικός ορισμός της οικογένειας» είχε πει κατά λέξη.

Διαβάστε επίσης: Ο Μάκης Βορίδης θέτει θέμα συνταγματικότητας του γάμου ομοφύλων και παραμένει στη θέση του! (Video)

«Χυδαία πολιτική επιλογή»

Από το βήμα της Ολομέλειας ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος είπε πως «χρειάστηκε ένα νομοσχέδιο με προοδευτικό πρόσημο για να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης που κάθε άλλο παρά κεντρώο είναι, όταν σχεδόν το 1/3 των βουλευτών της συμπολίτευσης είτε καταδικάζει είτε αποφεύγει να το στηρίξει. Το νομοσχέδιο αυτό δείχνει την πολιτική σας ταυτότητα και αποκαλύπτει την πραγματικότητα».

Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως η ΝΔ προσπαθεί να τα «έχει καλά με όλους για τις ψήφους».

«Αυτό, όμως, είναι μια χυδαία πολιτική επιλογή. Γιατί έτσι η ΝΔ ανέχεται και κλείνει το μάτι στον σκοταδισμό. Και αποδεικνύετε ότι είστε ένα βαθιά συντηρητικό κόμμα» είπε μεταξύ άλλων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη Βουλή αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, ώστε να αποκαλυφθούν οι γαλάζιοι βουλευτές που θα απέχουν και που θα καταψηφίσουν…

Διαβάστε επίσης:

Αποχή ανακοίνωσε ο Πλεύρης για γάμο ομοφύλων: «Δεν μπορώ να ψηφίσω»

Στις Βρυξέλλες ο Στέφανος Κασσελάκης – Για την εκδήλωση του ευρωκοινοβουλίου για τα Τέμπη

Θα απαντήσει σε Σαμαρά ο Μητσοτάκης για τα ομόφυλα ζευγάρια;

Έκθετος ο Καραμανλής: Στη δημοσιότητα δραματική προειδοποίηση για μοιραίο «συμβάν με ανυπολόγιστες συνέπειες»

Αγρότες: Δεν τους έπεισαν οι επικοινωνιακές εξαγγελίες Μητσοτάκη – Νέες συνελεύσεις στα μπλόκα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter