Παλαιστίνιοι γιατροί καταγγέλλουν στο BBC βασανισμούς από τα ισραηλινά στρατεύματα

Παλαιστίνιοι γιατροί καταγγέλλουν στο BBC βασανισμούς από τα ισραηλινά στρατεύματα
Φωτογραφία από αποκλειστικό Video του BBC

Νέα στοιχεία βγάζει στο φως της δημοσιότητας το BBC αναφερόμενο στις αθλιότητες των ισραηλινών στρατευμάτων στη Γάζα.

Όπως αναφέρει το BBC παλαιστινιακό ιατρικό προσωπικό στη Γάζα καταγγέλλει ότι τους έδεσαν τα μάτια, τους κράτησαν, τους ανάγκασαν να γδυθούν και τους χτύπησαν επανειλημμένα τα ισραηλινά στρατεύματα μετά από επιδρομή στο νοσοκομείο τους τον περασμένο μήνα.

Ο Ahmed Abu Sabha, γιατρός στο νοσοκομείο Nasser, περιέγραψε ότι κρατήθηκε για μια εβδομάδα υπό κράτηση, όπου, όπως είπε, του έβαλαν σκυλιά με φίμωτρο και του έσπασε το χέρι ένας ισραηλινός στρατιώτης.

Η περιγραφή του ταιριάζει απόλυτα με εκείνη δύο άλλων ιατρών που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους από φόβο για αντίποινα.

Συγκεκριμένα ανέφεραν στο BBC ότι τους εξευτέλισαν, τους χτύπησαν, τους περιέλουσαν με κρύο νερό και τους ανάγκασαν να γονατίζουν σε άβολες στάσεις για ώρες. Είπαν ότι κρατήθηκαν για μέρες πριν αφεθούν ελεύθεροι.

Το BBC όπως αναφέρει παρέδωσε λεπτομέρειες των αναφορών τους στις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) οι οποίες δεν απάντησαν άμεσα στους ισχυρισμούς, ούτε αρνήθηκαν την κακομεταχείριση σημειώνοντας ωστόσο πως «το ιατρικό προσωπικό δεν έπαθε κακό κατά τη διάρκεια της επιχείρησής τους».

 

Σημείωσαν παράλληλα πως «οποιαδήποτε κακοποίηση κρατουμένων είναι αντίθετη με τις διαταγές των IDF και επομένως απαγορεύεται αυστηρά».

Σημειώνεται πως οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο στο νοσοκομείο στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς της Γάζας – το οποίο ήταν ένα από τα λίγα στη Λωρίδα της Γάζας που λειτουργούσαν ακόμη – στις 15 Φεβρουαρίου, υποστηρίζοντας ότι οι πληροφορίες έδειχναν ότι το νοσοκομείο φιλοξενούσε πράκτορες της Χαμάς.

Υποστήριξαν επίσης ότι οι Ισραηλινοί όμηροι που είχε συλλάβει η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου κρατούνταν εκεί – και ορισμένοι από τους ίδιους τους ομήρους έχουν δηλώσει δημοσίως ότι κρατούνταν στο Nasser. Η Χαμάς έχει αρνηθεί ότι οι μαχητές της δρουν μέσα σε ιατρικές εγκαταστάσεις.

Πλάνα που τραβήχτηκαν κρυφά στο νοσοκομείο στις 16 Φεβρουαρίου, την ημέρα που συνελήφθησαν οι γιατροί, μοιράστηκαν με το BBC.

Δείχνει μια σειρά από άνδρες γυμνούς φορώντας τα εσώρουχά τους τους μπροστά από το κτίριο επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, γονατιστούς με τα χέρια πίσω από το κεφάλι τους. Ιατρικές ρόμπες βρίσκονται μπροστά σε μερικούς από αυτούς.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Το Video που ακολουθεί περιέχει σκληρές εικόνες

Διαβάστε επίσης:

Απόλυτη φρίκη στη Γάζα: Παιδιά πεθαίνουν από την πείνα (Πολύ σκληρές εικόνες)

Ολλανδία: Διαδηλωτές εναντίον του ισραηλινού προέδρου – Του έδειχναν τον δρόμο για τη Χάγη

Γάζα: Απέπλευσε από τη Λάρνακα το πρώτο πλοίο – Μεταφέρει 200 τόνους τρόφιμα

Γάζα: «Δεν είχαμε δει άσπρο αλεύρι για δύο μήνες» – Νέες μαρτυρίες θυμάτων για τη «σφαγή του αλευριού»

Όσκαρ 2024 – Γάζα: Σημαντικοί καλλιτέχνες ζήτησαν άμεση καταύπαση του πυρός στη Γάζα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter