Πάπας Φραγκίσκος: Έκκληση για «δώρο ειρήνης» ενόψει του Πάσχα

Πάπας Φραγκίσκος: Έκκληση για «δώρο ειρήνης» ενόψει του Πάσχα
Ο Πάπας Φραγκίσκος φτάνει στην αίθουσα Παύλος VI με την ευκαιρία του εβδομαδιαίου γενικού ακροατηρίου στο Βατικανό, Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024. (AP Photo/Gregorio Borgia)

Απευθυνόμενος στους πιστούς, κατά την καθιερωμένη, γενική ακρόαση της Τετάρτης στο Βατικανό, ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στην ανάγκη να επικρατήσει η ειρήνη, σε όλες τις εμπόλεμες περιοχές του πλανήτη.

 Πιο αναλυτικά, με ειδικότερη αναφορά του και στο Πάσχα των Καθολικών, το οποίο γιορτάζεται την Κυριακή, 31 Μαρτίου, ο Φραγκίσκος τόνισε:

 «Ο Κύριος ας μας δώσει ειρήνη. Στην μαρτυρική Ουκρανία, η οποία υποφέρει τόσο πολύ, κάτω από τους βομβαρδισμούς. Και στην Παλαιστίνη και στους Αγίους Τόπους, να επικρατήσει ειρήνη. Ας μας δώσει, ο Κύριος, ειρήνη σε όλους μας, ως δώρο για το Πάσχα του»

Ανησυχίες για την υγεία του Πάπα Φραγκίσκου

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από μερικές μέρες, ο Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε την τελευταία στιγμή να παραλείψει την ομιλία του κατά τη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, για πρώτη φορά στην ιστορία.

Επρόκειτο να εκφωνήσει ένα κήρυγμα στα μισά της λειτουργίας, παρόλο που έχει αναθέσει τις μακροσκελείς ομιλίες σε βοηθούς τις τελευταίες εβδομάδες. Μετά από αρκετά δευτερόλεπτα σιωπής, οι εκπρόσωποί του ανέφεραν ότι ο Φραγκίσκος αποφάσισε να μην εκφωνήσει καθόλου την ομιλία.

Έκανε επίσης προσευχές καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας και στο τέλος της, απηύθυνε μια μακρά έκκληση για ειρήνη.

Λόγω του πόνου στα γόνατα και των επίμονων αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, δεν συμμετείχε στην πομπή των καρδιναλίων γύρω από τον οβελίσκο στην πλατεία κατά την έναρξη της Θείας Λειτουργίας. Αντίθετα, ο 87χρονος ποντίφικας ευλόγησε τα φύλλα φοίνικα και τα κλαδιά ελιάς των πιστών.

Τον φετινό χειμώνα, ο πάπας Φραγκίσκος έδωσε μάχη με αυτό που ο ίδιος και το Βατικανό χαρακτήρισαν ως κρούσμα γρίπης, βρογχίτιδας ή κρυολογήματος.

Τις τελευταίες εβδομάδες ζήτησε περιστασιακά από έναν βοηθό του να διαβάσει δυνατά τις ομιλίες του και τα μαθήματα κατήχησης, για να τον γλιτώσει από την προσπάθεια.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ – Τουρκία: Κλείδωσε η συνάντηση Μπάιντεν- Ερντογάν στις 9 Μαΐου σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ

Τι αλλάζει με το ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Γάζα;

Washington Post: «Το mayday του πλοίου πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα έσωσε ζωές»

Αργεντινή: Ιστορική δικαστική απόφαση για τα εγκλήματα της Δικτατορίας 1976-1983

Γέφυρα Key Bridge: Νεκροί θεωρούνται οι έξι αγνοούμενοι – Το ολικό μπλακ άουτ και το παρελθόν του πλοίου (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter