Παρίσι: «Καμπανάκι» για την ασφάλεια των μπαλκονιών των κτιρίων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Παρίσι: «Καμπανάκι» για την ασφάλεια των μπαλκονιών των κτιρίων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Επιθεώρηση των μπαλκονιών και των κιγκλιδωμάτων χιλιάδων κτιρίων γύρω από τον ποταμό Σηκουάνα σκέφτονται να πραγματοποιήσουν οι Αρχές του Παρισιού, εν μέσω προειδοποιήσεων ότι οι υποδομές θα μπορούσαν να καταρρεύσουν, υπό το βάρος των θεατών που θα παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι.

«Είναι ένα πιθανό σενάριο», δήλωσε ο Ολιβιέ Πρινσιβάλ από την Ενωση Επαγγελματιών Ακινήτων (FNAIM) στο Agence France-Presse , τονίζοντας ότι το θέμα τέθηκε πρόσφατα σε μια τακτική προπαρασκευαστική συνάντηση με αξιωματούχους της αστυνομίας και του δημαρχείου.

«Πρέπει οπωσδήποτε να είμαστε σίγουροι ότι τα μπαλκόνια θα μπορούν να υποστηρίξουν το επιπλέον βάρος και ότι τα κιγκλιδώματα είναι καλά στερεωμένα, για να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα». Κτίρια συχνά ηλικίας 150 ετών και πάνω «μπορεί να μην αντέχουν την πιθανή πρόσθετη καταπόνηση και αυτό δημιουργεί σημαντικό κίνδυνο», επεσήμανε ο ίδιος.

Τα σχέδια για την τελετή έναρξης της 26ης Ιουλίου περιλαμβάνουν μια διαδρομή με πλωτά σκάφη στον Σηκουάνα, στην οποία θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 10.000 αθλητές και εθνικοί αξιωματούχοι, με πάνω από 300.000 θεατές να παρακολουθούν από τις όχθες του ποταμού. Σύμφωνα με τον Guardian, τα μπαλκόνια σε κτίρια του Παρισιού που χρονολογούνται από το τέλος του 19ου αιώνα, θα πρέπει να αντέχουν περίπου το βάρος τριών ενηλίκων. Ωστόσο, οι αρχές φοβούνται ότι η κακή συντήρηση και ο συνωστισμός θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις δομές σε ορισμένες κατασκευές να υποχωρήσουν.

Υπενθυμίζεται, ότι το 2016 τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Ανζέρ στη δυτική Γαλλία, μετά από κατάρρευση μπαλκονιού κατά τη διάρκεια ενός πάρτι, ενώ τον περασμένο Μάιο, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένα κιγκλίδωμα και μέρος ενός μπαλκονιού υποχώρησαν στο 15ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Σημειώνεται, ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι πάροχοι κοινωνικής στέγασης και οι εταιρείες διαχείρισης κτιρίων, υποχρεούνται από το νόμο να ελέγχουν τακτικά την ασφάλεια των μπαλκονιών και των κιγκλιδωμάτων στα κτίρια.

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης: Συγκλονιστική η απάντηση της Έλενας Ακρίτα στην Ακροδεξιά για την ισότητα στον γάμο (Video)

Αποκλειστικό: Έφοδος με εντολή εισαγγελέα στο αρχηγείο Πυροσβεστικής για «εξαφανισμένες» συνομιλίες της Ρόδου

Γλυφάδα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για το μακελειό – «Φύγε, δεν θέλω να σε σκοτώσω» (Video)

Δίκη Μάτι: Την ενοχή Φωστιέρη, Τερζούδη και Ματθαιόπουλου εισηγείται ο εισαγγελέας

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter