Συνάντηση Κάμερον – Τραμπ στη Φλόριντα με θέμα την Ουκρανία – «Συνηθίζεται» λέει το βρετανικό ΥΠΕΞ

Συνάντηση Κάμερον – Τραμπ στη Φλόριντα με θέμα την Ουκρανία – «Συνηθίζεται» λέει το βρετανικό ΥΠΕΞ

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον συναντήθηκε τη Δευτέρα 8 Απριλίου με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, πριν την επίσημη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον.

Σκοπός της… παράκαμψης αυτής από τον λόρδο Κάμερον, για να βρεθεί στο Μαρ-α-Λάγκο, το θέρετρο του Τραμπ στη Φλόριντα, πιστεύεται ότι ήταν κυρίως να παροτρύνει τον μεγιστάνα να συνεχίσει την οικονομική στήριξη προς την Ουκρανία σε περίπτωση εκλογής του στην προεδρία.

«Είναι συνηθισμένο οι υπουργοί να συναντούν υποψήφιους της αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της εργασίας τους στο εξωτερικό», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο ανδρών.

Η συνάντηση με τον Τραμπ, κατά τα φαινόμενα αντίπαλο του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μία ημέρα προτού ο Κάμερον έχει συνομιλίες στην Ουάσινγκτον, κυρίως για την Ουκρανία και τη Γάζα.

Ο Βρετανός υπουργός θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν και κοινοβουλευτικούς και θα «προτρέψει» τις ΗΠΑ να αποδεσμεύσουν νέο πακετο βοήθειας για την Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου.

Το αμερικανικό πρόγραμμα στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας του Κιέβου, ύψους 60 δισεκ. δολαρίων, έχει μπλοκάρει στο Κογκρέσο από τα τέλη του προηγούμενου έτους λόγω των διαφωνιών μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών.

«Μια επιτυχία της Ουκρανίας και η αποτυχία του (Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των Αμερικανών και των Ευρωπαίων», τόνισε ο Κάμερον σε ανακοίνωση.

«Το Πεκίνο, η Τεχεράνη και η Βόρεια Κορέα θα ακούσουν ξεκάθαρα» τυχόν νίκη της Ρωσίας, προειδοποίησε ο ίδιος.

Η βοήθεια που προσφέρουν οι ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ «κάνει τεράστια διαφορά στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία και στα νερά της Μαύρης θάλασσας».

Παράλληλα κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον ο Κάμερον θα συζητήσει για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας μέσω ενός διαδρόμου μεταξύ της Κύπρου και του παλαιστινιακού θύλακα.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται την ώρα που αυξάνεται η εσωτερική πίεση προς τη βρετανική κυβέρνηση να αναστείλει τις πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ.

Το Λονδίνο σκλήρυνε τη στάση του έναντι του Ισραήλ μετά τον θάνατο την 1η Απριλίου επτά εργαζόμενων σε ανθρωπιστική οργάνωση, τρεις εκ των οποίων ήταν Βρετανοί, οι οποίοι σκοτώθηκαν στη Γάζα από ισραηλινή επίθεση την ώρα που παρέδιδαν τρόφιμα στον υπό πολιορκία παλαιστινιακό θύλακα που απειλείται με λιμό.

Στην Ουάσινγκτον ο Κάμερον θα συνεχίσει «να ασκεί πίεση ώστε να διεξαχθεί μια ολοκληρωμένη, επείγουσα και διαφανής έρευνα» για τους «απαράδεκτους» αυτούς θανάτους.

Διαβάστε επίσης:

Βουλγαρία: Προς πρόωρες εκλογές στις 9 Ιουνίου μαζί με τις Ευρωεκλογές οδεύει η χώρα

Ζαπορίζια: Έκτακτη σύσκεψη του ΔΟΑΕ για τις επιθέσεις στον πυρηνικό σταθμό

Γιατί στην Ιαπωνία «τρέμουν» μία πιθανή επανεκλογή του Τραμπ

Επίσκεψη – έκπληξη από τον ΥΠΕΞ του Βατικανού στο Βιετνάμ – Ποιοι οι λόγοι

Guardian: «Οι Παλαιστίνιοι βρίσκουν κατεστραμμένα σπίτια στη Χαν Γιουνίς»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter