Τελικά ο Παππάς έγινε….Λαγός

Τελικά ο Παππάς έγινε….Λαγός

Ο κ. Χρυσοχοϊδης αξίζει τελικά το Oscar σκηνοθεσίας.

Τρέμε Ταραντίνο και Σπίλμπεργκ. Επί παλαιότερων ελληνικών κυβερνήσεων έγιναν και οικαλύτερες κινηματογραφικές αποδράσεις. Τύφλα να έχει το Χόλυγουντ. Να σας θυμίσω λοιπόν μερικές οσκαρικές στιγμές.

Κώστας Σαμαράς: Κατά τη μεταγωγή του το 1991, έξυσε με λεπίδι το ξύλινο πάτωμα της κλούβας και βγήκε από μια τρύπα.

ΣορίνΜατέι:Το 1995 κατά τη διάρκεια της δίκης του, κατάφερε να διαφύγει από τα χέρια της αστυνομίαςστα δικαστήρια της Ευελπίδων. Και μάλιστα από πού; Έφυγε μέσα από τις τουαλέτες!Το 1996 το «σκάει»από το νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς ενώ εφρουρείτο, όπως και το 1998 που καταφέρνει να αποδράσει από το Τμήμα Μεταγωγών και να επιστρέψει στην Αθήνα ενώ είχε διαταχθεί η μεταγωγή του στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Κώστας Πάσσαρης:Ο βαρυποινίτης το 2001 προφασιζόμενος επιληπτικές κρίσεις, μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας. Εκεί εκτέλεσε δύο από τους τρεις αστυνομικούς φρουρούς του και στη συνέχεια διέφυγε.

Αλλά η απόδραση που θα μείνει στην ιστορία και αξίζει όλα τα Oscar είναι του Βασίλη Παλαιοκώστα έχοντας καταφέρει να πραγματοποιήσει τέσσερις αποδράσεις, εκ των οποίων οι δύο είχαν πραγματοποιηθεί με ελικόπτεροκαι μάλιστα από πού; Από τις φυλακές του Κορυδαλλού!

Αυτή και εάν ήταν απόδραση! Σαν κύριος ήλθον, είδον και απήλθον.

Ούτε να κουραστεί, ούτε να μπλέξει σε καμία κίνηση στο δρόμο, ούτε να τρέξει και να λαχανιάσει, το παιδί έφυγε με την άνεση του ως «ευυπόληπτος» μεγιστάνας μέσα στο ελικόπτερο.

Μάλιστα επειδή του άρεσε αυτή η «παροχή της πρώτης θέσης»……αποφάσισε να το κάνει και δεύτερη φορά. Κατέβηκε το ελικόπτερο στην αυλή του Κορυδαλλού, ανέβηκε σαν κύριος, χωρίς καμία αντίσταση και μας χαιρετούσε από τον αέρα. Λιτά και απέριττα.

Και ερχόμαστε στον Παππά, τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής.

Επειδή παρακολουθώ, δυστυχώς για κάποιους,με μεγάλη ζέση την επικαιρότηταδε μου ξέφυγε η απάντηση του κ. Σταύρου Μπαλάσκα στο ερώτημα δημοσιογράφου, εάν μπορεί να διαφύγει κάποιος Χρυσαυγίτης, ξέροντας όλοι μας, ότι η αστυνομία μέχρι το πέρας της δίκης, βρίσκεται έξω από τα σπίτια τους.

Ενοχληθείς ο κ. Μπαλάσκας απάντησε: «Να διαφύγει; Ούτε μία στο τρισεκατομμύριο δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, αυτό σας το λέω κατηγορηματικά!»

Τι έγινε κ. Χρυσοχοϊδη και κ. Μπαλάσκα, σε ποια περίπτωση πέσαμε τέλος πάντων; Μήπως σας έχουν γίνει τίποτα επαγγελματικές προτάσεις από το Χόλυγουντ, γιατί η Ελλάδα σας πέφτει λίγο βαριά και κάνετε τη μία γκάφα μετά την άλλη;

Μήπως, λέω μήπως, για να σας βοηθήσω λιγάκι έβαλε το χεράκι του ο κ. Κωνσταντίνος Πλεύρης, δικηγόρος του Λαγού, πατέρας του βουλευτή της ΝΔ κ. Θανάση Πλεύρη, όπου μαζί με τον Μιχαλολιάκο υπηρετούσαν στην πρώην ΚΥΠ νυν ΕΥΠ και ήξεραν τα κόλπα;

Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτω και την μισθολογική κατάστασή τους, καθότι υπήρξαν υπάλληλοι της τότε ΚΥΠ το 1981, για να μην νομίζετε ότι αδίκως αμαυρώνω τη τιμή και την υπόληψη των ανθρώπων.

Οπότε, κύριοι Χρυσοχοϊδη και Μπαλάσκα, εδώ Παππάς, εκεί Παππάς…που είναι ο Παππάς;

Μήπως ήρθε η ώρα για τα Χρυσά Βατόμουρα, όπως είχα γράψει σε προηγούμενο άρθρο μου να απονεμηθούν τελικά στον κ. Χρυσοχοϊδη;

Η Ελένη Αυλωνίτου είναι πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ / μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter