Το τριήμερο πένθος για τον Γλύξμπουργκ τους μάρανε…

Το τριήμερο πένθος για τον Γλύξμπουργκ τους μάρανε…

Ότι οι πολύνεκρες τραγωδίες όπως αυτή στην στην Πύλο αποτελούν πεδίον δόξης… σκοτεινό για τους εν Ελλάδι μισαλλόδοξους και παντός τύπου ακροδεξιούς είναι γνωστό και από προηγούμενες εμπειρίες. Όμως φαίνεται πως κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία, εκπλήσσουν ακόμα και εκείνους που τα περιμένουν όλα από αυτούς.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση Σαρμά κήρυξε τη χώρα σε τριήμερο εθνικό πένθος, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τους τουλάχιστον 78 νεκρούς και πληροφορίες για εκατοντάδες αγνοούμενους. Ελάχιστος φόρος τιμής από ένα κράτος που με τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές του όχι μόνο δεν εμποδίζει ανάλογες τραγωδίες, αλλά σε πολλές περιπτώσεις υποδαυλίζει την εγκληματική κατάσταση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στον αντίθετο δρόμο του παραλογισμού και της μισαλλοδοξίας κινούνται ακροδεξιά τρολ και πολιτικοί ταγοί τους.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κήρυξε τριήμερο Εθνικό πένθος για τους λαθρομετανάστες στην Πυλο και όχι για τον ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ Βασιλιά Κωνσταντίνο Β’» γράφει ο ένας λογαριασμός στο twitter. «Τριήμερο εθνικό πένθος επειδή πέθαναν λαθρομετανάστες, αλλά όταν πεθαίνει ο Βασιλέας των Ελλήνων δεν έγινε τίποτα» διαμαρτύρεται ο άλλος.

Η πρόκληση της κοινής λογικής όμως δεν σταματά στους ανώνυμους λογαριασμούς. Πρώτη και καλύτερη η Αφροδίτη Λατινοπούλου. Την πείραξε και εκείνη το τριήμερο εθνικό πένθος για τους ανθρώπους που πνίγηκαν στη θάλασσα την πρόεδρο της… «Φωνής Λογικής».


Στο ίδιο μήκος κύματος αλλά χωρίς τα φιλοβασιλικά αισθήματα, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. «Δεν αναγνωρίζουμε το εθνικό πένθος. Και δεν το αναγνωρίζουμε ως εθνικό, διότι πρόκειται για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα εκτός ελληνικής επικράτειας, και τα θύματα ήταν πολίτες τρίτων χωρών» αναφέρει, μεταξύ άλλων στη δήλωσή του υποψήφιος του «Πατριωτικού Συνασπισμού».

Όπως συμβαίνει όμως στις περισσότερες περιπτώσεις που αφορούν το επίπεδο ανθρωπιάς και ενσυναίσθησης, εκείνος που το τερμάτισε είναι ο Θάνος Τζήμερος, κι ας ανακοίνωσε πριν λίγες εβδομάδες πως παρατάει την πολιτική έπειτα από μία απολύτως αποτυχημένη πορεία μισαλοδοξίας. Ο… επίτιμος πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά έφτασε την χυδαιότητα σε άλλο επίπεδο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter