Τραγωδία στα Τέμπη – Κατάθεση σταθμάρχη: «Το σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργούσε μέχρι το 2019»

Τραγωδία στα Τέμπη – Κατάθεση σταθμάρχη: «Το σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργούσε μέχρι το 2019»

Αποκαλυπτική για την κατάσταση του συστήματος τηλεδιοίκησης στην Λάρισα είναι η κατάθεση του πρώην σταθμάρχη του ΟΣΕ, Ιωάννη Κολλάτου, που περιέχεται στην δικογραφία για την τραγωδία στα Τέμπη, και σύμφωνα με την οποία η τηλεδιοίκηση του ΟΣΕ λειτουργούσε λειτουργούσε μέχρι το καλοκαίρι του 2019, αλλά σταμάτησε λόγω έλλειψης προσωπικού. Επίσης, ο κ. Κολλάτος επιβεβαιώνει την καταγγελία του του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης στην Λάρισα από το 2019 είχε απενεργοποιηθεί και αχρηστευτεί λόγω πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει ο ιστότοπος e-reportaz ο πρώην σταθμάρχης, που βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας στις 7 Μαρτίου, τόνισε στην κατάθεσή του ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης «υπήρχε από το Νοέμβριο του 2007 μέχρι και το καλοκαίρι του 2019» με αποτέλεσμα να ρυθμίζεται μόνη της η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών.

«Η τηλεδιοικηση στεγαζόταν στον σταθμό της Λάρισας σε συγκεκριμένο απομονωμένο χώρο και μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών ρυθμιζόταν η κυκλοφορία και βλέπαμε αποτύπωμα κάθε αμαξοστοιχίας στον κεντρικό πίνακα μέσω των λυχνιών οι οποίες γίνονταν κόκκινες κατά τη στιγμή διέλευσης της αμαξοστοιχίας, ενώ βλέπαμε την κυκλοφορία και μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών», ανέφερε σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Κολλάτος.

Χαρακτηριστική είναι η στιχομυθία μεταξύ της ανακρίτριας και του πρώην σταθμάρχη του ΟΣΕ:

  • – Ανακρίτρια: Γνωρίζετε για ποιο λόγο σταμάτησε να λειτουργεί η τηλεδιοίκηση;
  • – Ο κυριότερος λόγος ήταν η έλλειψη προσωπικού σταθμαρχών που στελέχωναν την τηλεδιοίκηση και του προσωπικού συντήρησης των μηχανημάτων τηλεδιοίκησης και της σιδηροδρομικής γραμμής.

Όπως φέρεται να ανέφερε ο κ. Κολλάτος, δεύτερος λόγως για την απουσία τηλεδιοίκησης ήταν μια πυρκαγιά έξω από τη Λάρισα, που  κατέστρεψε έναν υποσταθμό ο οποίος δεν αντικαταστάθηκε ποτε.

Στη συνέχεια της κατάθεσης του ο κ Κολλάτος ανάφερε ότι έκτοτε η κυκλοφορία διεξαγόταν μέσω των σταθμαρχών.

Διαβάστε επίσης:

Επιβεβαίωση του Ραγκούση από τον ΟΣΕ: Χωρίς τηλεδιοίκηση τρένων η Λάρισα από το 2019

Αποκάλυψη Ραγκούση: Χωρίς τηλεδιοίκηση η Λάρισα από το καλοκαίρι του 2019 λόγω πυρκαγιάς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter