Ανδρουλάκης εκδικητής: Έκοψε από ημερίδα για το κλίμα τον υπεύθυνο τομεάρχη Μανώλη Χριστοδουλάκη!

Ανδρουλάκης εκδικητής: Έκοψε από ημερίδα για το κλίμα τον υπεύθυνο τομεάρχη Μανώλη Χριστοδουλάκη!

Την εσωκομματική κρίση που «σιγοβράζει» εντός της Χαριλάου Τρικούπη αποτυπώνουν οι αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μέσω διαρροών, για την εκδήλωση του Ινστιτούτου Insocial σχετικά με το κλίμα και την «αστοχία» να μην περιλαμβάνεται στους ομιλητές ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ενόψει των ευρωεκλογών, τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη δεν εκφράζονται επίσημα και αποφεύγουν να ανεβάζουν τους τόνους της δυσαρέσκειας. Όμως, γίνεται εμφανές ότι είναι εύθραυστες οι εσωκομματικές ισορροπίες και υπάρχουν διαγκωνισμοί μεταξύ του προεδρικού κύκλου και κορυφαίων στελεχών τα οποία έχουν ηγετικό προφίλ και στο μέλλον μπορούν να αποτελέσουν αντίπαλο δέος απέναντι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Φαίνεται ο Μανώλης Χριστοδουλάκης πλέον πληρώνει και «έμπρακτα» την παρουσία του στην εκδήλωση για την κεντροαριστερά που είχε διοργανώσει πριν λίγες εβδομάδες η Εφημερίδα των Συντακτών, με την παρουσία του ίδιου εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, του Διονύση Τεμπονέρα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και της Έφης Αχτσιόγλου εκ μέρους της Νέας Αριστεράς. Η συμμετοχή του Μανώλη Χριστοδουλάκη είχε προκαλέσει έντονη δυσφορία στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η οποία μάλιστα εκφράστηκε και μέσω δηλώσεων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Την ημερίδα με θέμα «Αξιοβίωτη Ελλάδα 2030-Εθνικός διάλογος για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον» διοργάνωσε το ινστιτούτο InSocial σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Δημόπουλο, τέως Αντιπρύτανη Έρευνας και Ανάπτυξης, καθηγητή Οικολογίας του Τμήματος Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Προγραμματίστηκε για το απόγευμα της Τετάρτης 13 Μαρτίου, έχοντας προαναγγελθεί ότι θα υπάρξει χαιρετισμός του Νίκου Ανδρουλάκη. Οι ομιλητές έχουν όλη με επιστημονική ιδιότητα ή συνδέονται με περιβαλλοντικούς φορείς. Την εισαγωγή στον εθνικό διάλογο για το κλίμα είχε αναλάβει ο Παναγιώτης Δημόπουλος, ο οποίος είναι γραμματέας του Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με διαρροές, προαλείφεται για υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Όμως άμεσα με τη δημοσιοποίηση του προγράμματος υπήρξαν αντιδράσεις γιατί δεν είχε περιληφθεί στους ομιλητές-εισηγητές ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον ιστότοπο thesocialist, που κινείται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε ήδη από το απόγευμα της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024 σχόλιο με τίτλο «Εκδήλωση ΠΑΣΟΚ και Insocial για το Περιβάλλον…με τον αρμόδιο τομεάρχη, Μανώλη Χριστοδουλάκη να μην είναι στους 15 ομιλητές». Μάλιστα, σε αυτό χαρακτηρίζεται παράδοξο και «το λιγότερο ατυχές» να μην είναι καλεσμένος και να μην συμμετέχει στο πάνελ ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Κάποιοι λένε ότι είναι άλλο το Ινστιτούτο Insocial που αποτελεί δεξαμενή σκέψης (Think Tank) της Χαριλάου Τρικούπη και άλλο το ΠΑΣΟΚ. Όμως αυτά κρίνονται σαν υπεκφυγές από άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς για παράδειγμα στην εκδήλωση-εθνικό διάλογο για τα την παιδεία (με επίκεντρο τα μη κρατικά /μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια) που οργάνωσε το InSocial είχε ομιλητή-εισηγητή τον βουλευτή Στέφανο Παραστατίδη, ο οποίος είναι τομεάρχης Παιδείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στην ημερίδα για την κλιματική αλλαγή (συντονιστές οι δημοσιογράφοι Κατερίνα Χριστοφιλίδου, Κώστας Ντελέζος, Όλγα Κλώντζα) μετέχουν ως ομιλητές οι:

Παναγιώτης Δημόπουλος, τέως Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης, καθηγητής Οικολογίας του Τμήματος Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Μενέλαος Γαρδικιώτης, Πρόεδρος Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Καθ. Δημήτριος Σκούρας, Καθηγητής Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ηλιόπουλος Γιώργος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, Καθηγητής Κωνσταντίνος Καρτάλης, Τμήμα Φυσικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής, Ελληνικό Γραφείο Greenpeace , Καθηγήτρια Μαρία Παπαδοπούλου, Πρόεδρος Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), Καθηγητής Ιερόθεος Ζαχαρίας, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών, Επικ. Καθ. Ιωάννης Κόκκορης, Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Κωνσταντίνα Ντεμίρη, Διευθύντρια Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, Νίκος Μπόκαρης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, Δημήτρης Καραβέλλας, Γενικός Διευθυντής WWF, Δρ. Ελισσάβετ Φελώνη, Επιστημονική συνεργάτιδα ΕΚΠΑ/ΠΑΔΑ.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Έντονες αντιδράσεις για τους πανηγυρισμούς Άδωνη πάνω από φορείο ασθενή

Απογευματινά χειρουργεία: Ο τιμοκατάλογος της ντροπής, περηφάνεια του Άδωνη

Κολωνός: Αθώωση του Μίχου για βιασμό και ενοχή για «κατάχρηση ανηλίκου» προτείνει ο εισαγγελέας στην υπόθεση της 12χρονης

Ηλεία: Προκλητική κάλυψη στον επίορκο γιατρό – Εργάζεται κανονικά 15 ημέρες μετά τη σύλληψή του

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter