Washington Post: «Η Αριζόνα αναβίωσε νόμο του 1864 για να απαγορεύσει την άμβλωση»

Washington Post: «Η Αριζόνα αναβίωσε νόμο του 1864 για να απαγορεύσει την άμβλωση»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Τρομοκρατική απειλή για τους αγώνες του Champions League». Σε μήνυμα που μεταδόθηκε στο διαδίκτυο, το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με τρομοκρατική επίθεση τα γήπεδα ποδοσφαίρου της Μαδρίτης, του Λονδίνου και του Παρισιού, όπου διεκδικούνται οι προημιτελικοί του Champions League. Στη Liberation διαβάζουμε: «Η Γάζα μέσα από τον φωτογραφικό φακό».Μετά από έξι μήνες ισραηλινών βομβαρδισμών, ο παλαιστινιακός θύλακας έχει μετατραπεί σε πεδίο ερειπίων.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Σολτς: Όχι σε μια στρατιωτική θητεία του παρελθόντος». Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς θεωρεί απίθανη την καθιέρωση της υποχρεωτικής θητείας για τους νέους στη Γερμανία. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Πόσο επικίνδυνη είναι η Γερμανία;». Βία, διακίνηση ναρκωτικών, ληστείες. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αριθμός των εγκλημάτων αυξάνεται.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Η Αριζόνα αναβίωσε νόμο του 1864 για να απαγορεύσει την άμβλωση». Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αριζόνα αποφάσισε ότι η πολιτεία πρέπει να τηρεί έναν νόμο 160 ετών που απαγορεύει όλες τις αμβλώσεις, εκτός από τις περιπτώσεις που «είναι απαραίτητο να σωθεί η ζωή μιας εγκύου».

Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Οι συσκευές Starlinik του Έλον Μασκ φτάνουν στους εχθρούς των ΗΠΑ μέσω της μαύρης αγοράς». Οι δορυφορικές συσκευές βοηθούν τους Ρώσους μαχητές στην Ουκρανία και παραστρατιωτικές δυνάμεις στο Σουδάν.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Aπογοητευμένα από το NHS xιλιάδες παιδιά που δεν είναι σίγουρα για την ταυτότητα του φύλου τους». Έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα, αναφέρει ότι οι νέοι που δεν είναι σίγουροι για το φύλο τους έχουν να αντιμετωπίσουν ένα σύστημα που στηρίζεται σε μια ελλειπή έρευνα, κενά στην περίθαλψη ψυχικής υγείας και «ασυνήθιστη» κλινική πρακτική.

Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Σκέψεις για απαγόρευση πωλήσεων κινητών τηλεφώνων σε άτομα κάτω των 16 ετών». Η Μισέλ Ντόνελαν, υπουργός Επιστήμης, Καινοτομίας και Τεχνολογίας, εξετάζει το εν λόγω μέτρο σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τους νέους από τις βλαβερές συνέπειες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Πέθανε ο Πίτερ Χιγκς, πατέρας του μποζονίου». Η «μεγάλη ιδέα» του μποζονίου που γεννήθηκε στους λόφους της Σκωτίας.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη δημιουργεί προηγούμενο, καταδικάζοντας την Ελβετία για αδράνεια απέναντι στην κλιματική κρίση». Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δίνει τον λόγο σε μια ομάδα γυναικών για τους κινδύνους της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Διαβάστε επίσης:

Μπαράν Μπουρχάν: Ομόφωνη εισήγηση για άρση ασυλίας από την Επιτροπή Δεοντολογίας – Τι απαντά ο βουλευτής

Συνελήφθη ο Αχιλλέας Μπέος

Άγιοι Ανάργυροι: Θρίλερ με τη μεταγωγή του γυναικοκτόνου στον Κορυδαλλό – Γιατί δεν έγινε δεκτός (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος η ανατροπή – Ο Κασσελάκης θέτει τον πήχη πάνω από το 17%

Στο «σκαμνί» για κακούργημα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter