Χάος στην Ακρόπολη από την ταλαιπωρία των τουριστών

Χάος στην Ακρόπολη από την ταλαιπωρία των τουριστών
Μερικά 24ωρα μετά τη δημοσίευση του documentonews.gr για τις ουρές και την απίστευτη ταλαιπωρία των τουριστών για να επισκεφτούν την (τσιμεντωμένη) Ακρόπολη, η κατάσταση που περιγράφτηκε παραμένει ίδια και ακόμη χειρότερη.

Σήμερα, Παρασκευή 19 Μαΐου 2023, με την τουριστική περίοδο να έχει ανοίξει, σχηματίστηκαν απίστευτα μεγάλες ουρές στον πεζόδρομο της Διον. Αρεοπαγίτου. Όλοι τους τουρίστες που ήθελαν να επισκεφτούν την Ακρόπολη. Οι επαγγελματίες του χώρου που ζουν καθημερινά εδώ και χρόνια αυτό το φαινόμενο, όπως έχουν καταγραφεί και στο Documento, υπολογίζουν ότι η αναμονή θα άγγιζε τη μιάμιση ώρα με δύο ώρες. Η ανάρτηση του Κρίτωνα Πιπέρα, προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διπλωματούχων Ξεναγών, είναι ενδεικτική.

Πέρασαν τέσσερα χρόνια και αναρωτιέται κανείς αν η υπουργός Λίνα Μενδώνη είναι ευχαριστημένη από το έργο που αφήνει. Στα τέσσερα χρόνια το πρόβλημα της Ακρόπολης ήταν μόνο η μη αναστρέψιμη τσιμεντοποίηση που κατέστρεψε την ήπια παρέμβαση Πικιώνη στον βράχο του μνημείου; Γιατί ενώ η κυβερνητική επιθυμία είναι να έρχονται όλο και περισσότεροι τουρίστες, οι δομές παραμένουν το ίδιο άθλιες; Εκεί που το documentonews.gr έγραφε ότι θα χρειαστούν έναν Πιερρακάκη για τα αυτονόητα, θα αναζητήσουν τώρα χορηγία;

Τι βλέπουν οι τουρίστες και τι χρειάζεται να βελτιωθεί το συζητούν οι ξεναγοί και σημειώνει ο Κρ. Πιπέρας σε σχόλιό του: «Μια είσοδος με τουρνικέ που δεν λειτουργούν, αγοράζουν οι τουρίστες εισιτήρια on line, αλλά δεν υπάρχει διαφορετική είσοδος και πρέπει να περιμένουν και αυτοί στην ουρά. Το χειρότερο είναι ότι τα προπύλαια είναι και άνοδος και κάθοδος με αποτέλεσμα να δημιουργείται απίστευτος συνωστισμός, λιποθυμίες κ.λπ. Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση που συμβεί κάτι. Φωνάζουμε χρόνια τώρα, όχι γιατί γκρινιάζουμε επειδή υπάρχουν πολλοί επισκέπτες, αλλά γιατί δεν θέλουμε να θρηνήσουμε θύματα για να λάβουν επιτέλους μέτρα».

Διαβάστε επίσης:

Το χάος της Ακρόπολης που έχει πλέον τσιμέντο και ανελκυστήρα (Photos)

Απλήρωτοι συμβασιούχοι στα πέντε μεγάλα μουσεία της χώρας που πρόσφατα μετατράπηκαν σε ΝΠΔΔ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter