Μαρινάκης: Δείχνει τώρα τη Δικαιοσύνη για τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς της ΑΑΔΕ με υπογραφή Πιτσιλή

Μαρινάκης: Δείχνει τώρα τη Δικαιοσύνη για τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς της ΑΑΔΕ με υπογραφή Πιτσιλή

«Εάν καταγγέλλεται μία παράνομη πράξη αυτό είναι δουλειά της δικαιοσύνης να ελέγξει εάν τηρείται η νομιμότητα ή όχι και να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, σε κάθε περίπτωση», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση του Documentonews.gr, σχετικά με τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς της ΑΑΔΕ.

Δείτε επίσης: Σε εταιρεία με εικονικά τιμολόγια 4 εκατ. ευρώ νοικιάζει κτίριο η ΑΑΔΕ με φωτογραφικό διαγωνισμό – Ελέγχεται από την εισαγγελία

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για τις περιπτώσεις που υπάρχουν φωτογραφικοί διαγωνισμοί από την ΑΑΔΕ με την υπογραφή του Γιώργου Πιτσιλή, το Documentonews.gr ανέφερε δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Η μία αφορά την πολύ γνωστή εταιρεία Π. Σκούρτης ΑΒΕΕ – Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις, η οποία ουσιαστικά για να εισπράξει μεγαλύτερη κρατική επιχορήγηση έκανε υπερτιμολογήσεις σχεδόν 4 εκ. ευρώ και σήμερα ελέγχεται από την οικονομική εισαγγελία. Όμως, αυτό δεν εμπόδισε την ΑΑΔΕ να προχωρήσει σε μίσθωση κτιρίου, μέσω φωτογραφικού διαγωνισμού.

Δείτε επίσης: Και άλλοι φωτογραφικοί διαγωνισμοί από την ΑΑΔΕ

Η δεύτερη περίπτωση αφορά τη στέγαση του Κέντρου Φορολογικών Διαδικασιών και Εξυπηρέτησης (ΚΕ.ΦΟ.Δ.Ε) Αττικής και της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης (Δ.ΕΞΥ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όπου, μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό επιλέχτηκε το ακίνητο ιδιοκτησίας της εταιρίας «SHOP & TRADE», η οποία χρωστάει κοντά στα 12 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρία SHOP & TRADE έκανε την τελευταία ρύθμιση για τα χρέη της στις 28 Δεκεμβρίου του 2023, την ώρα που η ενοικίαση του ακινήτου φαίνεται να γίνεται στις 21 Δεκεμβρίου του 2023.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρόλο που δήλωσε άγνοια για τις υποθέσεις σημείωσε ότι «εγώ δεν μπορώ να υιοθετήσω κάποιες καταγγελίες, ούτε να ξέρω εάν ισχύουν η δεν ισχύουν. Μιλάμε για μία ανεξάρτητη αρχή που απαντά θεσμικά σε κάθε αντίστοιχη καταγγελία και προφανώς αναφέρομαι στις εκάστοτε απαντήσεις».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση που μπορεί να καταγγέλλεται μία παράνομη πράξη, μία οποιαδήποτε δραστηριότητα που θεωρεί το όποιο δημοσίευμα ότι είναι έκνομο, αυτό είναι δουλειά της δικαιοσύνης να το κρίνει».

Εκτεθειμένος ο Γιώργος Πιτσιλής

Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής, Πιτσιλής φροντίζει να ευνοηθούν όσοι χρωστάνε (και πρέπει να απαντήσει για ποιο λόγο). Για να κατέχει κάποιος τη θέση του διοικητή της ΑΑΔΕ, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει ισχυρό ιστορικό φορολογικής συμμόρφωσης. Αυτό, άραγε, δεν ισχύει και για τους προμηθευτές;

Επίσης, ο διοικητής της ΑΑΔΕ έχει ηθική υποχρέωση να απαντήσει γιατί προκήρυξε -με τον τρόπο που το έκανε- διαγωνισμούς με όρους ώστε να ευνοηθούν συγκεκριμένες εταιρείες. Μάλιστα, προκειμένου να το κάνει παρέβλεψε και το γεγονός ότι οι εν λόγω εταιρείες χρωστάνε εκατομμύρια στην ίδια την ΑΑΔΕ.

Διαβάστε επίσης: Ο Πιτσιλής δεν προσέχει πού βάζει την υπογραφή του;

Η ΑΑΔΕ νοικιάζει κτίριο από εταιρεία που χρωστά στην εφορία 12 εκατ. ευρώ

Πίσω από τον Πιτσιλή κρύφτηκε πάλι το Μαξίμου για τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter