Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακιστέοι και οι 30 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν για τη δολοφονία του Μιχάλη – Το Σάββατο η λήψη DNA

Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακιστέοι και οι 30 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν για τη δολοφονία του Μιχάλη – Το Σάββατο η λήψη DNA

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι 30 χούλιγκαν που απολογήθηκαν την Παρασκευή και κατηγορούνται για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν Έλληνα, έναν Αλβανό και 28 Κροάτες.

Αρχικά κρίθηκαν προφυλακιστέοι δύο κατηγορούμενοι, ένας Έλληνας 27 ετών και ένας 22χρονος αλβανικής καταγωγής, που ομόφωνα αποφασίστηκε η προσωρινή τους κράτηση, ενώ στη συνέχεια για άλλους δέκα Κροάτες η απόφαση των δικαστικών αρχών ήταν αντίστοιχη. Ακολούθησαν οι προφυλακίσεις άλλων 28 Κροατών, με το σύνολο να φτάνει στις 30.

Η αποκάλυψη της ώρας της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη ήρθε με ένα νέο βίντεο – ντοκουμέντο που βρίσκεται στα χέρια των Aρχών.

Το Σάββατο η λήψη DNA

Ωστόσο, σύμφωνα με την ERT, η οποία επικαλείται πηγές της Αστυνομίας, από την ανάλυση που έχει γίνει στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όχι μόνο του συγκεκριμένου βίντεο, αλλά και άλλων από κάμερες ασφαλείας καθώς και φωτογραφιών, οι δράστες δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν καθώς φορούν κράνη, μπαλακλάβες (full face) και κουκούλες. Γι΄αυτό θα ακολουθήσει λήψη DNA από τους συλληφθέντες.

Η λήψη DNA από τους 105 συλληφθέντες θα ξεκινήσει αύριο Σάββατο, καθώς από το νόμο είχαν 48 ώρες προθεσμία, από τη στιγμή που εκδόθηκε η διάταξη για τη λήψη του, για να ζητήσουν οι κατηγορούμενοι, εφόσον το θελήσουν, να παρίσταται στη διαδικασία τεχνικός σύμβουλος.

Στη συνέχεια θα γίνει αντιπαραβολή του DNA του Μιχάλη και τα ευρήματα από τη σορό του με DNA κατηγορούμενων, γεννετικό υλικό από την περιοχή, κηλίδες αίματος στα όπλα.

Διαβάστε επίσης: Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακίστηκαν έξι εκ των κατηγορουμένων χούλιγκαν – Σε εξέλιξη οι απολογίες

Την ίδια ώρα, κάθε εμπλοκή στα επεισόδια έξω από το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή αρνούνται στις απολογίες του ενώπιον των τριών ανακριτών οι Κροάτες οπαδοί της Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Προφυλακιστέος 27χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 27χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού ο οποίος είναι μεταξύ των συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη καταστήματος εστίασης στη Νέα Φιλαδέλφεια στο οποίο χθες πραγματοποιήθηκε καταδρομική επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης: Προφυλακιστέος 27χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού: Για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκα εκεί

Κατά την απολογία του ο 27χρονος υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα επεισόδια και ότι βρέθηκε στην περιοχή μαζί με την αρραβωνιαστικιά και το συνέταιρό του στο νέο επαγγελματικό του εγχείρημα.

«Ουδεμία σχέση έχω με όσα συνέβησαν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας μεταξύ των εγκληματιών Κροατών, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα, για να σκοτώσουν και να καταστρέψουν περιουσίες, και των κακοποιών οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, οι οποίοι είχαν φονικό ραντεβού με τους εγκληματίες Κροάτες και ήταν ομοίως ένοπλοι με μαχαίρια, σιδηρολοστούς, ξύλινα ρόπαλα και άλλα επικίνδυνα όπλα, όπως προκύπτει από τα βίντεο, τα οποία κατέσχεσε και εισήγαγε στη δικογραφία η ΕΛΑΣ. Την επίμαχη μέρα κατά τις απογευματινές ώρες επισκέφτηκα το κατάστημα στην περιοχή της Νέας Ιωνίας Αττικής μαζί με την αρραβωνιαστικιά μου και τον εν δυνάμει συνέταιρο στο νέο επαγγελματικό μας εγχείρημα, με σκοπό να εποπτεύσουν τις εγκαταστάσεις της εν λόγω επιχείρησης και στη συνέχεια συναντήθηκα με έναν γνωστό μου στην οικία του στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, για τον έλεγχο της κατάστασης της μοτοσικλέτας που διέθετε προς πώληση και είχα εκδηλώσει από πλευράς μου ενδιαφέρον αγοράς».

Και αυτός υποστηρίζει πως πήγε στο σημείο γιατί άκουσε κρότους και πήγε να δει τι συμβαίνει. «…αποχώρησα φοβούμενος για τη σωματική μου ακεραιότητα, και κατευθύνθηκα στον σταθμό του Περισσού κινούμενος επί της οδού Παπαναστασίου και εκείνη τη στιγμή συνέπεσε να μετακινούνται προς τα εκεί… βρέθηκα στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή!» υποστηρίζει ο κατηγορούμενος επίσης ελεγχόμενος για τη δολοφονία.

Να σημειωθεί ότι την υπεράσπιση του 27χρονου έχει αναλάβει ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας.

Στη φυλακή ο κατηγορούμενος με καταγωγή από την Αλβανία με το μαχαίρι

Προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε και ο συλληφθείς στη Νέα Φιλαδέλφεια με καταγωγή από την Αλβανία που εντοπίστηκε να έχει πάνω του μαχαίρι. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι βρέθηκε για δουλειά στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας.

Ο κατηγορούμενος στην κατοχή του οποίου εντόπισαν οι αρχές έναν αναδιπλούμενο σουγιά αναφέρει σε υπόμνημα πως: «Είμαι ηλεκτρολόγος. Στις 7/8/2023, ήμουν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας για δουλειά. Τελείωσα αργά τη δουλειά. Είχα δώσει ραντεβού με την κοπέλα μου στο σταθμό ΗΣΑΠ “ΠΕΡΙΣΣΟΣ” για να συνεχίσουμε με τρένο με κατεύθυνση τον Πειραιά, με σκοπό να φτάσουμε στο Γαλάτσι. Η κοπέλα μου ήρθε για μια εβδομάδα από Άνδρο».

Δείτε επίσης: Στη φυλακή ο κατηγορούμενος με καταγωγή από την Αλβανία με το μαχαίρι

Ο εν λόγω κατηγορούμενους που ερευνάται για ενδεχόμενη εμπλοκή του στη δολοφονία υποστηρίζει ότι πήγε στο χώρο των επεισοδίων, μετά από τις φωνές και τις φωτοβολίδες, που είδε να εκσφενδονίζονται πέριξ του γηπέδου και ότι δεν συμμετείχε στα επεισόδια.

Δικαιολογεί επίσης το μαχαίρι που είχε ως απαραίτητο για τη δουλειά του. «Δεν είμαι οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟ, είμαι απλός φίλαθλος. Πηγαίνω στο γήπεδο, με τον πατέρα μου και τον αδερφό μου, όποτε βρίσκω φθηνά εισιτήρια. Ζήτω να γίνει άρση απορρήτου των επικοινωνιών μου, να ελεγχθεί το κινητό μου και να μου πάρουν δείγμα DNA, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν έχω καμία σχέση με τα όσα με κατηγορούν» αναφέρει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter