Εγγονός Νέλσον Μαντέλα: Θα προσφύγουμε εναντίον του Ισραήλ και σε άλλα διεθνή δικαστήρια

Εγγονός Νέλσον Μαντέλα: Θα προσφύγουμε εναντίον του Ισραήλ και σε άλλα διεθνή δικαστήρια
Φωτογραφία «Χ»

Η νομική ομάδα της Νoτίου Αφρικής θα συνεχίσει να ασκεί πίεση στο Ισραήλ, μέσω της προσφυγής που κατατέθηκε ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ), με την οποία κατηγορεί το Εβραϊκό κράτος για γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων της Γάζας.

Δείτε επίσης: Χάγη: Το Διεθνές Δικαστήριο απαιτεί από το Ισραήλ να σταματήσει την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα

Αυτός δήλωσε ο Ζβελιβελίλε Μάντλα Μαντέλα, εγγονός του αείμνηστου Νοτιοαφρικανού ηγέτη Νέλσον Μαντέλα, σημειώνοντας σε συνέντευξή του στο Al Jazeera, ότι οι νομικοί περιμένουν την έκθεση που αναμένεται να υποβάλει το Ισραήλ εντός ενός μήνα, «για να διερευνήσουν και άλλες διαθέσιμες επιλογές, όπως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το Συμβούλιο Ασφαλείας και τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών».

Υπενθυμίζεται, ότι το Ισραήλ με βάση την απόφαση του ΔΔΧ, οφείλει να παράσχει έκθεση για την πορεία των προσωρινών μέτρων εντός ενός μήνα. Η έκθεση θα δημοσιοποιηθεί στη Νότια Αφρική, η οποία διατηρεί δικαίωμα σχολιασμού της έκθεσης ενώπιον του Δικαστηρίου

Ο εγγονός του Μαντέλα, φορώντας μια παλαιστινιακή «καφίγια», υποστήριξε ότι «ο πόλεμος στη Γάζα είναι σαφές παράδειγμα του δυτικού ιμπεριαλισμού και της υποκρισίας του», υπογραμμίζοντας την έλλειψη κυρώσεων κατά του κράτους του απαρτχάιντ του Ισραήλ και την απουσία εντάλματος σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, καθώς και άλλων υπουργών εγκληματιών πολέμου».

Τόνισε επίσης την ισχυρή ιστορική σύνδεση μεταξύ του παππού του Μαντέλα και της παλαιστινιακής υπόθεσης, τεκμηριώνοντας τους δεσμούς με τον εκλιπόντα Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ. Όπως σημείωσε: «Η ελευθερία της Νοτίου Αφρικής δεν είναι πλήρης χωρίς την ελευθερία του παλαιστινιακού λαού».

Ο Μάντλα Μαντέλα, μέλος του Εθνικού Κόμματος του Κογκρέσου στο νοτιοαφρικανικό κοινοβούλιο, συμβούλεψε την παλαιστινιακή αντίσταση να «ενωθεί, να μιλήσει με μια φωνή, να συντονίσει τις προσπάθειες για να υπερασπιστεί τη γενέτειρά τους και τα εδάφη των προγόνων τους, να αντισταθεί στην κατοχή, την επιθετικότητα και τον αποικιακό εποικισμό».

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Δίχως τέλος το ισραηλινό σφυροκόπημα στη Χαν Γιουνίς – «Ανθρώπινη θάλασσα κινείται προς τη Ράφα»

Χάγη: Ο Παλαιστίνιος Ρατζί Σουράνι μιλάει στο documentonews.gr για την προσφυγή της Ν. Αφρικής κατά του Ισραήλ

Γάζα: Την Παρασκευή η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για τα προσωρινά μέτρα κατά του Ισραήλ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter