Μαρινάκης μαινόμενος προσπαθεί με μονόλογο να υποβαθμίσει το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (Video)

Μαρινάκης μαινόμενος προσπαθεί με μονόλογο να υποβαθμίσει το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (Video)

Το καθεστώς Μητσοτάκη δρέπει τις δάφνες του και αντί να κάνει αυτοκριτική για τις πληγές και τις ήττες που συσσωρεύει στη χώρα και στις κοινωνικές τάξεις ψάχνει να βρει εχθρούς.

Λυπηρή ήταν και η παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη σήμερα 9/2/24  στον ΑΝΤ1 που έψαχνε φανταστικούς εχθρούς, αφού μετά το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου έχει πληγεί σοβαρά η εικόνα της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού και μάλιστα τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να επιθυμεί ευρωπαϊκό θώκο.

Ο ίδιος μίλησε για «πολιτικό παιχνίδι κατά της Ελλάδας. […] Δεν είναι καταδίκη της Ελλάδας αλλά ψήφισμα από πολιτικά κόμματα που θέλουν να παίξουν πολιτικό παιχνίδι κατά του ΕΛΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη», μιλώντας για συκοφαντικές επιθέσεις κατά της Ελλάδος.

Παράλληλα αντί να κάνει αυτοκριτική στοχοποίησε τους Έλληνες ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν τους οποίους και κατηγόρησε πως έβαλαν πάνω από τη χώρα το πολιτικό τους συμφέρον, μιλώντας για λάσπη.

Φωνάζοντας κατά των δημοσιογράφων στο πάνελ και απειλώντας ότι θα αποχωρήσει, επιχείρησε να κάνει έναν μονόλογο. Έφτασε στο σημείο να πει για τον διευθυντή του pontiki.gr: «Ο κ. Μακρυγιάννης έχει έρθει σήμερα εντεταλμένος».

Διαβάστε επίσης: Αθλιότητα Μαρκόπουλου κατά Καλογεροπούλου: Την αποκάλεσε «γιουσουφάκι» επειδή στριμώχτηκε από τις ερωτήσεις (Video)

Όπως και η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ λίγο νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, που είχε αναφέρει πως 330 ευρωβουλευτές παρασύρθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Μαρινάκης επιτέθηκε κατά των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που το υπερψήφισαν χωρίς βέβαια να θυμίσει τη μεγάλη πλειοψηφία των 330 ευρωβουλευτών που το υπερψήφισε και παρά τις εκκλήσεις και το παρασκήνιο από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μαρινάκης ήταν προσβλητικός προς όλες τις πτέρυγες του Ευρωκοινοβουλίου χωρίς να μπορεί να εξηγήσει πως και κόμματα της «δεξιάς», όπως το Renew Europe (προσκείμενο στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν) αλλά και επτά ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος υπερψήφισαν το καταδικαστικό για την κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισμα.

Φανερά εκνευρισμένος ο Παύλος Μαρινάκης, ενδεχομένως και μετά από αδιέξοδα που επισημάνθηκαν κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ στο Μαξίμου, επιτέθηκε με οργή κατά της Σόφι ιν’τ Βελντ, την Ολλανδή ευρωβουλετή και εισηγήτρια της επιτροπής PEGA.

«Είναι ένα πολιτικό παιχνίδι που παίζεται κατά της Ελλάδας. Να σας θυμίσω πόσες φορές έχουν επιτεθεί στην χώρα. Έχουμε βαρύγδουπος τίτλους για καταδίκη της Ελλάδας, όμως δεν έχουμε καταδίκη παρά ένα ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο. Η κυρία από την Ολλανδία που πρωταγωνιστεί δεν ψάχνει απλώς κόμμα, αλλά ψάχνει χώρα για να κατέβει ως υποψηφία ευρωβουλευτής», ανέφερε φανερά εκκνευρισμένος.

Αντίθετα ωστόσο παραδέχθηκε στη συνέχεια πως αυτό το ψήφισμα που (για τον ίδιο) δεν είναι καταδίκη της Ελλάδας, μπορεί να μπλοκάρει ή και να περιορίσει ευρωπαϊκά κονδύλια προς τη χώρα.

«Στο άρθρο 22 το ψήφισμα ζητάει το μπλοκάρισμα ή την περιστολή ή τον περιορισμό της χρηματοδότησης της Ελλάδας από την ΕΕ. Έλληνες ευρωβουλευτές ζήτησαν να μην έρθουν ευρωπαϊκά κονδύλια στην Ελλάδα, θέτουν σε αμφισβήτηση της χρηματοδότηση της Ελλάδας, με αυτά που συκοφαντικά εκείνοι λένε ότι πρέπει να κάνει η Ελλάδα και όχι με όσα ισχύουν», ανέφερε.

 

Ως σανίδα σωτηρίας αναφέρθηκε σε ετήσια έκθεση της ΕΕ, του τελευταίου Ιουλίου που αναφέρει πως η Ελλάδα έχει κάνει προόδους και όσον αφορά στην Ελευθερία του Τύπου επισήμανε την ύπαρξη μεγάλου αριθμού ΜΜΕ, κάτι που επίσης είχε κάνει νωρίτερα η κ. Βόζεμπεργκ μεταφέροντας τη συζήτηση από την ποιοτική προσέγγιση της Δημοσιογραφίας σε ποσοτική…

Συνηθισμένη η κυβέρνηση να προφυλάσσεται (και όχι μόνον) από τα ΜΜΕ επιτέθηκε μάλιστα στον διευθυντή του Pontiki.gr λέγοντας χαρακτηριστικά «Ο κ. Μακρυγιάννης έχει έρθει σήμερα εντεταλμένος».

Διαβάστε επίσης:

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους – «Ο θεσμικός κατήφορος συνεχίζεται»

Η Βόζεμπεργκ, η Ασημακοπούλου και του βοδιού το κέρατο

Τι κρύβει η συνάντηση Βέμπερ και Μητσοτάκη – Η απάντηση του Γιώργου Κύρτσου

Ευάγγελος Αντώναρος για ψήφισμα Ευρωκοινοβουλίου: «Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Κωνσταντίνου Καραμανλή»

Μπ. Παπαδημητρίου: «Μεγάλο και βαρύ θέμα» βαραίνει τη Βόζεμπεργκ – Με δικαστήρια απειλεί η ευρωβουλευτής

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter