Σε αδιέξοδο το Μαξίμου μετά το αντάρτικο της Εκκλησίας – Αερολογίες για το άδειασμα Πλεύρη σε Σακελλαροπούλου

Σε αδιέξοδο το Μαξίμου μετά το αντάρτικο της Εκκλησίας – Αερολογίες για το άδειασμα Πλεύρη σε Σακελλαροπούλου

Να υποβαθμίσει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να εορταστεί η «Κυριακή της Ορθοδοξίας» στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη και όχι στη Μητρόπολη της Αθήνας, όπως γινόταν από το τέλος της κατοχής και μετά, προσπάθησε ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Υπάρχει διάκριση των εξουσιών στην χώρα μας»

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε για την απόφαση της Εκκλησίας να «αποκλειστεί» η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία από τη σημαντική θρησκευτική γιορτή ότι «η κυβέρνηση έχει καθήκον να εφαρμόζει το πρόγραμμα με το οποίο εξελέγη, με απόλυτο σεβασμό σε όλους τους πολίτες. Και να εξυπηρετεί το συμφέρον του συνόλου των πολιτών. Έτσι πρέπει να κάνουν όλες οι κυβερνήσεις να είναι συνεπείς και να υλοποιούν όσα έλεγαν προεκλογικά. Και προφανώς υπάρχει διάκριση των εξουσιών και στην χώρα μας υπάρχει η εκτελεστική που εισηγείται και η νομοθετική εξουσία που ψηφίζει νομοσχέδια και κανένας άλλος».

«Δεν έχει καμία αξία να σχολιάζουμε τις αποφάσεις της εκκλησίας- «Δεν υπάρχει κλιμάκωση της έντασης»

Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης σε ερώτηση του documentonews για τις αναφορές του Θάνου Πλεύρη για κλιμάκωση της έντασης από την κ. Σακελλαροπούλου, σημείωσε ότι «είναι δεδομένος ο διαχρονικός σεβασμός στην εκκλησία. Έχει κάθε δικαίωμα να λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις, χωρίς εμείς να έχει κάποια αξία να σχολιάζουμε αυτές τις αποφάσεις. Εγώ δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποια κλιμάκωση έντασης, δεν πρέπει να υπάρχει κλιμάκωση έντασης».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πλεύρης σε συνέντευξή του στο Action24 άφησε αιχμές για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σχετικά με την παρουσία της το βράδυ της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, σε wine bar με εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Δείτε επίσης: Εκκλησία: «Αιχμές» του Θάνου Πλεύρη προς την Σακελλαροπούλου – Οργιώδες παρασκήνιο

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «μπορεί να πει κάποιος ότι υπάρχει ένας ευρύτερος προβληματισμός, ότι σε ένα θέμα που μπορεί να έχει ο καθένας ότι θέση έχει, υπάρχει μία συμφωνία, ότι οριζόντια (το νομοσχέδιο) δημιούργησε μία ένταση στην κοινωνία, ότι καλό είναι μετά την ολοκλήρωσή του πρέπει να αποκλιμακώνεται αυτή η ένταση και να μη δίνεται κανένα δικαίωμα. Ωστόσο εγώ σεβόμενος τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα ήθελαν περαιτέρω να σχολιάσω αυτή τη στάση».

Διαβάστε επίσης:

Εκκλησία: «Ιερός Πόλεμος» σε Σακελλαροπούλου και βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ιερός πόλεμος: «Τους κάλεσα σε γεύμα», απαντάει η Σακελλαροπούλου για τους Ιεράρχες

Νεοδημοκράτες βουλευτές κάνουν αντιπολίτευση στη ΝΔ μέσω Βελόπουλου;

Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης απαντά στον Μητροπολίτη Κέρκυρας: Οι εκκλησίες ανήκουν στο λαό και τον θεό, όχι στο ιερατείο (Video)

Γάμος ομοφύλων: Τη στάση της Εκκλησίας σχολιάζει ελβετική εφημερίδα – «Ακόμη και αν οι επίσκοποι αφρίζουν…»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter